عفونت های ادراری در خانم های دیابتی بیشتر از زنان غیر دیابتی است. این میزان شیوع وقتی افزایش چشم گیری دارد که طول مدت دیابت نیز بیشتر باشد. ضمنا اگر قند خون افراد دیابتی (چه خانم و چه آقا) کنترل نشده باشد، علاوه بر افزایش شیوع، شدت عفونت ادراری نیز بیشتر می شود. بیماران مبتلا به دیابت به دلیل قند خون بالا و آسیب اعصاب و مشکلات عروقی در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به انواع عفونتها قرار دارند. قند خون بالا باعث از بین رفتن عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن میشود و در نتیجه انواع عفونت ها را به همراه دارد. بیماران دیابتی در معرض عفونتهای پوستی، واژینال، مثانه، کلیه، عفونت پا، عفونتهای دهانی و ریوی و عفونت محل زخم پس از اعمال جراحی قرار دارند. مبتلایان به دیابت در صورت مشاهده علائمی مانند نیاز به دفع مکرر ادرار، درد در هنگام دفع ادرار، تیره شدن رنگ ادرار، بدبو شدن ادرار، خارش از ناحیه واژن که برخی علائم ابتلا به عفونت مجاری ادرار می باشد باید به پزشک خود مراجعه کنند.
البته افراد دیابتی نسبت به غیر دیابتی ها، بیشتر به عفونت های ادراری بدون علامت مبتلا می شوند، یعنی با اینکه آزمایش کشت ادرارشان مثبت شده است، نشان می دهد عفونت دارند، ولی خود شخص علامت هایی مثل سوزش ادرار، تکرار ادرار، تب و درد در ناحیه پایین شکم ندارد. ضمنا اگر قند خون افراد دیابتی (چه خانم و چه آقا) کنترل نشده باشد، علاوه بر افزایش شیوع، شدت عفونت ادراری نیز بیشتر میشود. علاوه بر عفونت های ادراری، دومین مشکلی که در دیابتی ها ایجاد می شود، مختل شدن کار سیستم عصبی خودکار مثانه است.
این سیستم، مثانه و مجاری ادراری را عصب می دهد و در حس پرشدن مثانه و تخلیه ادرار نقش دارد. وقتی این سیستم مهم مختل شود، فرد با اینکه مثانه اش پر است، اما احساس ادرار کمتری می کند و دیرتر مثانه را تخلیه می کند. به مرور زمان تخلیه مثانه هم دچار مشکل می شود، چون عضلات مثانه به خوبی نمی تواند منقبض شوند و حتی پس از تخلیله ادرار نیز، ادرار زیادی در مثانه باقی می ماند، ولی فرد دیابتی آن را حس نمی کند. این حالت دو مشکل پدید می آورد: اول افزایش عفونت ادراری دوم پدید آمدن حالت بی اختیاری ادرار(مثانه ی تحریک پذیر) چون مثانه پر شده و ادرار به صورت سرریز نشست می کند. مشکلاتی که مطرح شد، به مرور باعث اختلال در شدت دفع ادرار می شود، یعنی ادرار دیگر جریان عادی نخواهد داشت و قطره قطره می آید.
برای پیشگیری، کنترل مرتب قند خون الزامیست. قند خون که بالا باشد، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و مستعد ابتلا به عفونت های ادراری می شود، و به تدریج اعصاب کل بدن از جمله مثانه تخریب می شوند.بر اساس آمار در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد غیر دیابتی، خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری ۶۰ درصد افزایش می یابد. محققین آمریکایی می گویند: نتایج تحقیقات نشان می دهد که بیماران دیابتی در همه سنین در معرض خطر زیادی برای ابتلا به UTI یا عفونت مجاری ادراری هستند.
در این راستا داروی گیاهی کنفرون محصول شرکت بایونوریکا آلمان ترکیبی از بینش طب سنتی با نتایح تحقیقات علمی پیشرفته است که به عنوان درمان کمکی در مشکلات حاد مرتبط با بیماری های مجاری ادراری از جمله درمان عفونت مجاری ادراری و پیشگیری از برگشت پذیر ی این بیماری در افراد دیابتی و غیر دیابتی استفاده میشود. داروی کانفرون با تاثیری که برافزایش قدرت خروج ادرار دارد، میتواند به پیشگیری از رسوب شن های کلیوی و دفع شن ریزه های زیر ۴ میلی متر کمک کند.
داروی گیاهی کانفرون با کاهش التهاب وآرام کردن مثانه تحریک پذیر و با بهبود عملکرد کلیه گام جدیدی را برای کمک به درمان مشکلات مجاری ادراری آغاز کرده است که علاوه بر برطرف کردن علائم بیماری، عامل بیماری را نیز از بین می برد و در افراد دیابتی برای جلوگیری از عود مجدد عفونت مجاری ادراری و همچنین آرام کردن مثانه ی تحریک پذیر که بسیار در این بیماران رواج دارد قابل استفاده میباشد. عفونت مجاری ادراری و مثانه ی تحریک پذیر را با مشورت پزشک متخصص و مصرف کنفرون می توان کنترل و درمان کرد.