برونشیت اصطلاحی است که به التهاب لوله های نایژه ای ( برونش ها معابر اصلی هوایی هستند که هوا را به داخل بافت ریه وارد می کنند) اطلا ق می شود. زمانی که این معابر تحریک می شوند “موکوس” ترشح می کنند که باعث ایجاد سرفه می شود تا معابر هوایی پاک شود. سرفه علامت اولیه برونشیت است. تمام سرفه ها از برونشیت ناشی نمی شوند ؛ اما برونشیت تقریباً همیشه باعث سرفه می شود. چه به برونشیت مبتلا باشید و چه به یک سرفه ساده، برای تسکین آن باید عامل ایجاد آن را شناسایی کنید. در صورتی که سرفه با خلط روشن یا سفید توأم باشد، نشانه آن است که احتمالاً باید آن را چند روزی تحمل کنید. ممکن است این حالت نتیجه دوره حاد بیماری سرما خوردگی یا آنفلوانزا باشد و تلاش بدن برای رهایی یافتن از خلطی است که در نتیجه مبارزه با عفونت به وجود آمده است. این شکل از سرفه که ممکن است برونشیت حاد نامیده شود، ناشی از یک عفونت ویروسی است که هرچند ناراحت کننده است ولی وجود آن ضروری است.
علل شایع سرفه استعمال دخانیات یکی از مهم ترین علل است. دلیلش آن است که دود سیگار مداوم، معابر نایژه ای را تحریک می کند. بسیاری از افراد سیگاری صبح ها بر اثر سرفه ای که با کمی خلط رنگی همراه است، بیدار می شوند. مسلماً درمان این حالت، قطع سیگار است. برخی بیماران شکایت می کنند که با قطع سیگار، عملا سرفه آنها بدتر می شود. علت این امر آن است که نیکوتین ( ماده مؤثر موجود در سیگار) مژه های ریه ها را شل می کند و به دود و سموم اجازه ورود می دهد. با قطع مصرف سیگار، مژه ها مجدداً فعال می شوند وهر نوع افزایش سرفه ای بالطبع نشانه خوبی تلقی می شود، زیرا نشانه فعالیت مژه هایی است که ریه ها را از مواد زاید پاک می کنند. فاکتور های مختلفی در بروز این بیماری دخیل اند از جمله سیگار و آلودگی هوا. اگرچه محققین سیگار را عامل اصلی برونشیت میدانند اما به نظر میرسد آلودگی هوا نیز نقش به سزایی در این بیماری دارد. تحقیقات و اطلاعات زیادی در رابطه با ارتباط برونشیت با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا به مدت طولانی وجود دارد که نشان میدهد ذرات معلق و آلاینده PM10 و PM2.5 و همچنین نیتروژن دی اکسید در این بیماری از عوامل بسیار مهم میباشند.
در این راستا داروی برونشی پرت محصول شرکت بیونوریکا آلمان که به فرم قرص و شربت موجود می باشد” باخاصیت نرمال کنندگی موکوس و بااستفاده از سیستم MCC کمک به خروج خلط از مجاری تنفسی میکند و بااستفاده ازخاصیت ضد التهابی قوی که داردباعث کاهش التهاب و درد درنواحی برونش میشود وموجب کنترل سرفه در فازهای خشک و خلط دار می گردد.